Caută
Close this search box.

Rusia nu reuşeşte, cu rachetele S-400, să intercepteze HIMARS

himars

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerascenko, a făcut publică informația potrivit căreia utilizarea sistemului de rachete antiaeriene HIMARS, de către Forțele Armate ale Ucrainei, a provocat un scandal în rândul producătorilor ruși de armament.

Gerascenko anunță că rachetele rusești S-400 nu sunt capabile să intercepteze rachetele HIMARS, trimise Ucrainei de SUA. S-400 sunt produse de concernul rus Almaz-Antey.

„Ministerul rus al Apărării a declanșat un conflict cu conducerea Concernului Almaz-Antey, producătorul lăudatelor sisteme de apărare aeriană S300 și S400.

Mihail Fradkov, șeful consiliului de administrație și fost prim-ministru rus, și directorul concernului, Yan Novikov, nu numai că și-ar putea pierde posturile, dar ar putea fi acuzați de subminarea capacităților de apărare ale Rusiei.

Conducerea acestei organizației, atunci când a semnat numeroase contracte de miliarde de dolari, pentru furnizarea de S-400, a garantat că sistemul de apărare aeriană va doborî nu numai avioane și elicoptere, ci și rachete americane HIMARS.

Așa cum se întâmplă de obicei în complexul militar industrial al Rusiei, caracteristicile tehnice ale sistemului de apărare antiaeriană au fost supraevaluate, iar banii alocați pentru dezvoltarea S-400 au fost furați.

Înșelăciunea s-a dovedit când S-400 nu a reușit să doboare nici măcar o singură rachetă HIMARS, în regiunile Donbas, Zaporojie sau Herson.

Nu numai atât. În timpul atacului asupra bazei militare rusești din Khartsyzsk, rachetele HIMARS au distrus complexul S-400 care ar fi trebuit să protejeze zona de lovituri aeriene.

Cu alte cuvinte, sistemul de apărare antiaeriană S-400 nu numai că nu este capabil să protejeze spațiul aerian, dar nici măcar nu este capabil să se protejeze pe sine!

Cred că această poveste va duce nu numai la demisii de profil înalt și procese penale, ci și la respingerea de către potențialii cumpărători a produselor Almaz-Antey.

Sunt sigur că complexul S-400 distrus la Hartizstan nu va fi ultimul din palmaresul HIMARS în Ucraina”, a scris oficialul ucrainean pe Facebook, citat de censor.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri