Caută
Close this search box.

Sportivii români au cucerit alte cinci medalii la FOTE 2022 din Slovacia

Sportivii români au cucerit alte cinci medalii, dintre care una de aur, două de argint şi două de bronz, vineri, în penultima zi a celei de-a XVI-a ediţii de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, de la Banska Bystrica (Slovacia).

România ocupă locul 12 în clasamentul pe medalii, cu 3 de aur, 8 de argint şi 5 de bronz. Italia este lider, cu 17-11-12, urmată de Germania, 7-7-13, Spania, 7-6-2.

Medalia de aur a fost câştigată de judoka Bogdan Alexandru Petre la cat. 100 kg. Acesta l-a învins în sferturi pe azerul Ajdar Baghirov, în semifinale s-a impus în faţa georgianului Ghiorghi Baduaşvili, iar în finală l-a întrecut pe italianul Francesco Basso.

Înotul a adus două medalii vineri, una de argint şi una de bronz, potrivit Agerpres.

Aissia Claudia Prisecariu a cucerit argintul în proba de 100 m spate, cu timpul de 1 min 02 sec 70/100, fiind devansată de spaniola Nahia Garrido Nalvar (1:02.27).

Bronzul a fost obţinut în proba de ştafetă 4×100 m mixt feminin (Aissia Claudia Prisecariu, Brigitta Vass, Eva Maria Paraschiv şi Irina Preda), cu timpul de 4 min 14 sec 81/100. În serii, Ana Maria Sibişeanu a evoluat în locul Irinei Preda. Italia a cucerit aurul (4:13.90), iar Spania a luat argintul (4:14.76).

Tenisul a contribuit şi el cu două medalii, una de argint şi alte de bronz. În finala de la dublu mixt, Gabriel Gheţu şi Eva Ionescu au fost învinşi de slovacii Renata Jamrichova/Daniel Balascak cu 6-4, 7-5.

La simplu feminin, Eva Ionescu a fost întrecută tot de Renata Jamrichova, în semifinale, cu 6-4, 5-7, 7-5, câştigând apoi meciul pentru locul al treilea, 6-3, 6-3 cu italianca Aurora Nosei.

În primele finale pe aparate la gimnastică artistică, româncele nu au obţinut medalii.

Sâmbătă, în ultima zi a competiţiei, vor concura Amalia Puflea, în finalele la bârnă şi la sol, şi Sabrina Maneca Voinea, la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri