Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat pe facebook că va reveni în Consiliul Local cu proiectul din fonduri europene privind strategia Smart City a sectorului.

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene… din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii. (…) Actuala coaliţie PNL – PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile – şcoli, sănătate, infrastructură, mediu – la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a menţionat că prin acest proiect complex sunt implementate mai multe „strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1”, iar autoritatea locală vrea să transpună în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale: strategia IT a Primăriei Sectorului 1, cu o componentă importantă de digitalizare; strategia Smart City a Sectorului 1 2023-2030; strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030, care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate; proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative; cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1; programul anual de activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024.

„Din respect pentru cetăţeni, voi reveni cu acest proiect în Consiliul Local. Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori”, a adăugat Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.