Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan vrea să cumpere 100 de troleibuze

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a lansat în SEAP documentaţia pentru achiziţia a 100 troleibuze noi, în valoare totală de 273.109.244 lei fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie.

Potrivit documentelor este solicitată o garanţie de minim 300.000 de km sau minimum 5 ani, troleibuzele trebuie să fie dotate cu aer condiţionat, informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor şi prize USB.

Achiziţia celor 100 de vehicule va fi asigurată prin finanţarea nerambursabilă de la Fondul de Mediu, potrivit Agerpres.

„Conform caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 m, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare şi rampă cu acţionare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă.

Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul. Vehiculele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, ‘kneeling’)”, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

Troleibuzele urmează să aibă garanţie completă de funcţionare.

„De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor. Garanţia completă de funcţionare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepţiei sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu şi pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreţinerea planificată, consumabilele şi manopera efectuată în această perioadă”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri