Caută
Close this search box.

Rusia a pierdut în Ucraina două escadrile de Suhoi 35

su-35

Federația Rusă a pierdut două escadrile de avioane de luptă Su-35, de ultimă generație, în Ucraina, adică aproximativ 24 de aparate.

Acum revine la vechile bombardiere Su-24M, a anunțat Oleksii Hromov, adjunctul șefului Departamentului Operațional Principal al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultima săptămână, Forțele Aeriene Ucrainene au distrus 27 de ținte aeriene. În legătură cu pierderile semnificative de avioane, ocupanții iau în considerare opțiunea de a utiliza bombardiere învechite – Su-24M, care au fost scoase din echipa de luptă a agresorului, în perioada 2005-2018”, a precizat Hromov, citat de Pravda, via Aktual24.

Potrivit Statului Major General, Rusia a furnizat Chinei avioane Su-35, însă din 24 de unități doar 9 au fost funcționale, ceea ce indică eficienţa scăzută și lipsa de fiabilitate a acestei tehnologii. Cel mai mare număr de defecțiuni ale acestor avioane a fost legat de sistemele de la bord.

„Avionul Su-35 a demonstrat de asemenea,un nivel scăzut de supraviețuire. În timpul agresiunii la scară largă, ocupanții au pierdut două escadrile de astfel de avioane, adică aproximativ 24 de avioane”, a subliniat Hromov.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri