Caută
Close this search box.

Cod galben și cod portocaliu, în mai multe zone din România

cod galben

În zilele următoare în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente, a anunțat Iulia Bărbulescu, meteorolog de serviciu ANM.

„Vorbim despre o avertizare meteorologică, Cod galben, Cod portocaliu și iar Cod galben, trei astfel de avertizări. Cea de Cod galben cu privire la instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare astăzi (joi, 15 septembrie 2022, n.r.), la ora 14, și este valabilă până mâine seară, la ora 21.

În vestul, centrul, nordul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de vânt și izolat grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a spus Iulia Bărbulescu.

„Ca o notă la acest mesaj, perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, a continuat ea.

„Codul portocaliu care intră în vigoare astăzi, la ora 17, și este valabil până mâine, la ora 12 – în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, nordul Carpaților Orientali, vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și izolat 70 l/mp”, a adăugat meteorologul.

Tot joi, la ora 10, a intrat în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului, avertizare ce va fi valabilă până în această seară, la ora 22.

„Vor fi intensificări susținute ale vântului la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80-100 de kilometri, și temporar în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 55-65 de km/h. Local și temporar intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice în acest interval”, a mai spus meteorologul ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri