Traficul aerian si cel la granițele terestre ale Rusiei s-a intensificat semnificativ. Videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată cozi mari la granițele Rusiei cu Georgia, Kazahstan, Mongolia, dar și Finlanda, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială”.

Sute de vehicule așteaptă la punctul de control Zemo Larsi/Verkhny Lars de la granița dintre Georgia și Rusia, potrivit imaginilor venite pe rețelele de socializare.

Aglomerație este și la granița cu Mongolia sau la trecerea Troitsk în Kazahstan, unde zeci de mașini așteptau la coadă joi dimineață.

Un înalt oficial kazah, Maulen Ashimbaev, a declarat că Kazahstanul nu poate restricționa intrarea cetățenilor ruși în țară, a informat joi agenția de știri RIA Novosti, citată de TVR.

Dar Ashimbaev, președintele camerei superioare a parlamentului kazah, a spus că pentru a obține un permis de ședere, solicitanții trebuie să aibă un set de documente care să respecte legea.

Zborurile din Rusia către țările care nu necesită viză continuă să fie foarte aglomerate și frecvent epuizate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins, joi, rapoartele despre aeroporturi aglomerate de oameni care încearcă să părăsească Rusia în urma anunțului, numind-o „exagerare” și „știri false”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.