Caută
Close this search box.

După declaraţiile ameninţătoare ale lui Lavrov, însărcinatul cu afaceri al Federației Ruse în Moldova a fost convocat la MAEIE

lavrov

Declarațiile șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov despre interesele populației rusofone din Moldova, au ajuns în vizorul autorităților de la Chișinău. Potrivit unui comunicat, însărcinatul cu afaceri ad interim al Federației Ruse în Moldova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), relatează Agora.

„În legătură cu ultimele declarații ale ministrului rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, reamintim părții ruse că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Vorbitorilor de limbă rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și ai altor minorități etnice le sunt respectate drepturile în conformitate cu principiile democratice, iar în cazul vorbitorilor de limba rusă menționați în declarație, nu au fost semnalate la instituțiile abilitate în țara noastră încălcări ale drepturilor acestora”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei, Chișinău, la fel ca întotdeauna reiterează atașamentul pentru metodele pașnice, diplomatice și bazate pe dialog atât pentru reintegrarea țării cât și în dialogul cu Federația Rusă privind retragerea trupelor ruse staționate ilegal pe teritoriul țării noastre, orice alte speculații fiind considerate neîntemeiate.

„Pentru clarificarea celor expuse de către șeful diplomației ruse și exprimarea poziției autorităților noastre, ministrul de externe Nicu Popescu a dispus convocarea la MAEIE în cursul zilei de astăzi a însărcinatului cu afaceri ad interim al Federației Ruse la Chișinău”, se menționează în comunicatul MAEIE.

Anterior, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov a declarat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chișinău.

Citeşte şi: Maia Sandu: Să nu ne lăsăm manipulaţi de discursul Tiraspolului 

Recent, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova respectă statutul de neutralitate și că își dorește pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri