Caută
Close this search box.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, cea mai mare audiență din istorie

regina elisabeta a II-a

A fost cel mai urmărit eveniment din istorie: potrivit primelor estimări, prezentate de presa britanică, patru miliarde de oameni au urmărit, în toate colțurile lumii, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Oriunde s-au aflat, britanicii din străinătate au asistat cu emoție, pe Internet sau la televizor, la ultimul drum al suveranei. Dar nu numai britanicii.

Străzi pustii, magazine închise, a fost zi liberă pentru ca oamenii să poată participa la funeralii, să o conducă pe regină pe ultimul drum. Celebrele reclame luminoase din Picadilly Circus, una dintre emblemele Londrei, au fost stinse, iar pe ecranele cernite era doar monograma reginei, potrivit TVR.

Oameni din toate colțurile lumii au urmărit funeraliile. În Franța, Spania și Germania, multe terase și baruri s-au deschis mai devreme.

Thibaud Dupont, patronul unui bar din Paris: “Ne emoţionează. Nu a fost regina noastră, dar a domnit în Marea Britanie 70 de ani.Singurul care a domnit mai mult a fost Ludovic al XIV-lea. Deci avem o istorie comună”.

Turistă britanică în Paris: “E o mare schimbare, o tranziţie. Sunt alături de familie. Când îl văd pe Charles, pe regele Charles, mi se rupe inima de milă pentru momentele prin care trece acum”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri