Caută
Close this search box.

Gazprom anunță că Nord Stream 1 nu mai poate funcționa

gaze din rusia

Gigantul rus Gazprom a anunțat luni că a primit un avertisment oficial din partea autorităților de reglementare de la Moscova, potrivit căruia stația de comprimare Portovaya, care ar trebui să pompeze gazul spre Germania prin conducta Nord Steam 1, nu mai respectă cerințele de siguranță, relatează Reuters, citată de Digi24.

„Cauzele scurgerilor de ulei pot fi eliminate doar de o companie de reparații specializată”, a transmis luni Gazprom, citându-i pe reprezentanții societății germane Siemens Energy, firmă care a efectuat lucrări de mentenanță la turbinele gazoductului Nord Stream 1. Gigantul rus mai afirmă că stația Portovaya este acum o „instalație de producție periculoasă” și că aceasta nu mai poate funcționa legal.

Siemens Energy a transmis că nu a primit comandă pentru efectuarea lucrărilor și că scurgerea raportată de Gazprom nu ar trebui în mod normal să afecteze funcționarea unei turbine. Siemens susține că scurgerea ar putea fi sigilată la fața locului și că sunt disponibile și alte turbine care pot fi utilizare la stația Portovaya.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat luni poziția Moscovei, potrivit căreia problemele legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia sunt în întregime rezultatul sancțiunilor occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri