Caută
Close this search box.

Arhiepiscopia Tomisului caută spații de cazare pentru călugării sinistrați, după incendiu

incendii

Arhiepiscopia Tomisului are palatul afectat de incendiul de sâmbătă seară. Clădirea este nefuncțională.

Atât pentru călugării care locuiau în clădire, cât și pentru cei care își desfășurau activitatea aici, se caută noi spații de cazare şi lucru.

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, spune că autoritățile sunt în plin proces de evaluare a pagubelor provocate de incendiul care a izbucnit în podul clădirii Palatului Arhiepiscopal din Constanța.

“Confirmăm și noi ceea ce pompierii au spus: sursa incendiului a fost o lumânare sau o candelă uitată. Nu ne este clar cine a uitat-o. Suntem în proces de evaluare a pagubelor și mâine ne vom întâlni cu asigurătorul.

Nu avem încă trasă o linie a pagubelor în momentul ăsta. Dar pagubele sunt însemnate atât din punct de vedere material și ne bucurăm că n-avem pagube umane, în sensul că n-am avut victime. Asta este partea bună a poveștii”, a declarat Tănăsescu, potrivit ZarulAmprenta.ro.

Acesta a precizat faptul că, în podul care a ars, erau spații tehnice și încăperi folosite de călugări pentru rugăciune, dar și pentru depozitarea unor bunuri.

Chiliile erau un etaj mai jos, acestea fiind afectate de cantitățile mari de apă folosite la stingerea incendiului.

“Podișul podului, practic tavanul acelor chilii, a fost bine făcut la vremea respectivă, incendiul a rămas numai la nivelul podului, dar chiliile de jos sunt afectate de apă, pentru că cantitatea de apă care s-a folosit la stingerea incendiilor a afectat pereții clădirii”, a mai spus reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri