Caută
Close this search box.

Cine e Ligia Deca, posibilul nou ministru al Educaţiei

ligia deca

Ligia Deca este principalul favorit în a prelua ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, una dintre persoanele care a lucrat la proiectul șefului statului, „România Educată”, potrivit unor surse politice.

Pe lângă Ligia Deca, liberalii au în vizor și nume din partid. Unul dintre acestea este Monica Anisie, fostul ministru al Educației în Guvernul Orban, actual președinte al PNL Sector 2.

În calcul este luat și Marilen Pirtea, deputat liberal și rector al Universității de Vest, din Timișoara.

Cu toate astea, drept favorită este văzută a fi Ligia Deca, consilier de stat din 2015, iar apoi, din 2019, consilier prezidențial, fără să facă parte din vreun partid politic.

Conform CV-ului personal, în vârstă de 40 de ani, Deca este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021), conform Ziare.com.

În 2014 aceasta a devenit membru și al grupului de experți al Comisiei Europene pe tema ‘Science in Education’ și expert al Consiliului Europei. În aceeași perioadă aceasta a fost co-editor al unui volum de articole de cercetare ce vizează reformele din învățământul superior românesc.

Ulterior, în perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri