Caută
Close this search box.

Reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chişinău, declarat persona non-grata

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a precizat că Rusia a fost informată în după-amiaza zilei de luni, 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova a anunţat că a declarat, luni, persona non-grata un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

”În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra ţării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii ţării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a ţării”, se subliniază în comunicatul citat de News.ro.

O rachetă rusească, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut luni dimineaţa pe teritoriul R.Moldova. Una dintre rachete ruseşti a afectat centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată în apropiere de R. Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri