Caută
Close this search box.

VIDEO Incendiu la un depozit din Voluntari. Flăcări şi degajări mari de fum. Din interior se aud explozii

incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la un depozit din localitatea ilfoveană Voluntari, manifestându-se cu flacără şi degajări mari de fum.

Pompierii intervin pentru stingerea focului, dar din interior se aud explozii succesive. Incendiul se manifestă şi în exteriorul depozitului, unde sunt depozitaţi paleţi cu marfă. A fost emis un mesaj Ro-Alert, populaţia fiind sfătuită să evite zona.

Sunt afectate două corpuri de clădire pe structuri uşoare. Ministerul Mediului a transmis că se înregistrează concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi, recomandând evitarea activităţilor în aer liber până la stingerea incendiului.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la locul incendiului din Voluntari, pentru a evalua situaţia din punctuul de vedere al protecţiei mediului, a anunţat Ministerul Mediului.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15-20 km/h din sectorpredominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi dedispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest.

”Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi.

Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare.

Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, a transmis sursa citată.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, este o zonă cu spaţii comerciale şi nu sunt locuinţe în apropiere.

Pompierii sunt sprijiniţi la intervenţia la incendiul din Voluntari de 3 autospeciale de stingere ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Voluntari şi buldoexcavatoare.

”Sunt două corpuri de clădire afectate, ambele pe structuri uşoare”, a explicat ISU Bucureşti-Ilfov, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri