Caută
Close this search box.

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh, despre alegerile din Israel: Rezultatele arată o ”creştere a extremismului”

Rezultatele alegerilor legislative din Israel arată o „creştere a extremismului şi a rasismului” în societatea israeliană, a reacţionat miercuri premierul palestinian Mohammed Shtayyeh, după publicarea de sondaje care indică un avans în voturile „extremei drepte”, relatează AFP.

„Avansul partidelor religioase de extrema dreaptă în alegerile israeliene…indică o creştere a extremismului şi a rasismului în societatea israeliană şi de care poporul nostru suferă de ani de zile”, a spus Mohammed Shtayyeh într-un comunicat difuzat la Ramallah.

Partidul Likud, al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu s-a clasat marţi în fruntea alegerilor legislative, al cincilea scrutin în mai puţin de patru ani, fiind în pragul obţinerii unei majorităţi cu aliaţii săi din partide religioase şi de extrema dreaptă pentru a forma un guvern, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Citeşte şi: Netanyahu, aproape să câştige alegerile din Israel

„Suntem aproape de o mare victorie”, a declarat miercuri fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, după alegerile legislative care au plasat partidul său, Likud, şi aliaţii săi religioşi şi de extrema dreaptă pe calea întrunirii unei majorităţi, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri