Caută
Close this search box.

Eurodeputatul socialist grec Eva Kaili i-a cerut tatălui ei să ascundă o parte dintre banii negri

eva kaili

Europarlamentarul Eva Kaili, arestată sub acuzaţii de luare de mită, şi-a recunoscut o parte din vină la audieri şi a spus că i-a cerut tatălui său să ascundă o parte din sumele mari pe care le-ar fi avut în casă, scrie „Le Soir”, care, alături de ziarul italian „La Repubblica”, a avut acces la unele documente în acest sens.

Partenerul ei, italianul Francesco Giorgi, a recunoscut deja că a făcut parte dintr-o organizaţie ce a fost folosită atât de Maroc, cât şi de Qatar pentru a interveni în afacerile europene.

Tatăl Evei Kaili a fost arestat în ziua amplei operaţiuni anticorupţie a poliţiei belgiene în timp ce încerca să ajungă la hotelul Sofitel din Bruxelles cu o geantă plină cu bani.

La audieri a reieşit că tatăl, care se afla pentru câteva zile în capitala belgiană, primise indicaţii de la fiica sa să ascundă numeroasele pachete cu bani cash gheaţă aflate în posesia lor.

„Inculpata recunoaşte că l-a însărcinat pe tatăl său să ascundă banii”, a scris judecătorul de instrucţie în mandatul de arestare emis la 9 decembrie împotriva eurodeputatei din Grecia.

„Ea declară că ştia despre activitatea soţului ei (Francesco Giorgi, n.r.) desfăşurată cu domnul Panzeri şi că genţi cu bani au trecut prin apartamentul ei”, a menţionat magistratul.

Pier Antonio Panzeri, fost eurodeputat italian arestat în aceeaşi zi la Bruxelles, este presupusul şef al acestei organizaţii care s-a infiltrat în Parlamentul European.

În timp ce poliţia îl ridica pe partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi – în momentul în care acesta tocmai părăsise apartamentul lor – eurodeputata s-a panicat.

În afară de propriul tată, care trebuia să ascundă o parte din bani, fosta prezentatoare TV a încercat să-l avertizeze şi pe Panzeri, dar şi pe alţi doi deputaţi europeni, care sunt menţionaţi şi ei în anchetă, după cum consemnează mandatul de arestare.

Numele acestor deputaţi europeni nu sunt specificate, precizează „Le Soir”, care a văzut documentul, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri