Caută
Close this search box.

Un agent al serviciilor de informaţii germane a fost arestat, fiind suspectat că este spion rus

Un agent al serviciilor de informaţii germane, suspectat că a transmis informaţii Rusiei, a fost arestat miercuri la Berlin, a anunţat joi parchetul federal, citat de France Presse.

Cetăţeanul german Carsten L., agent al serviciilor federale de informaţii (BND), este suspectat de „înaltă trădare”, scrie parchetul din Karlsruhe, care a indicat că a percheziţionat apartamentul şi postul de lucru al acestuia, precum şi ale unei alte persoane.

„În 2022, el a furnizat informaţii, colectate în timpul activităţii sale, unui serviciu rus de informaţii”, a declarat parchetul federal din Karlsruhe, care se ocupă în special de cazurile de spionaj.

„Ancheta a fost efectuată în strânsă colaborare cu BND”, a adăugat parchetul.

Suspectul a fost adus în faţa unui judecător şi arestat preventiv.

„Reţinerea şi discreţia sunt foarte importante în acest caz particular. Cu Rusia, avem de-a face, în tabăra adversă, cu un actor a cărui lipsă de scrupule şi înclinaţie spre violenţă sunt de luat în considerare”, a comentat într-un comunicat Bruno Kahl, preşedinte al BND, citat de Agerpres.

„Fiecare detaliu făcut public în acest caz reprezintă un avantaj pentru acest adversar, în intenţia sa de a dăuna Germaniei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri