Caută
Close this search box.

VIDEO SUA, iarnă arctică. Situaţia gravă în Buffalo, 27 de morţi

bufallo

Echipajele se concentrează pe apelurile de ajutor din SUA, în timp ce în Buffalo, Statul New York, sapă în zăpadă și numărul morților crește la 27.

La câteva zile după o furtună mortală de iarnă, care a afectat o mare parte a țării, oficialii din Buffalo, New York, se concentrează pe restabilirea energiei electrice, decopertarea drumurilor și verificarea caselor și mașinilor, pentru oricine care este încă blocat, cu așteptări ca mai mulți dintre rezidenți să fie găsiți morți.

Cel puțin 27 de persoane au murit în urma furtunii din Ţinutul Erie, din New York, când Buffalo a fost îngropat în până la 43 de centimetri de zăpadă și lovit de viscolul aprig, care a făcut ca drumurile din weekendul de Crăciun să fie imposibile.

Cel puțin alte 22 de persoane din nouă state americane au fost raportate decedate în furtună.

Explozia de iarnă arctică a provocat de asemenea anularea călătoriilor de vacanță, cu aproape 2.900 de zboruri spre sau dinspre SUA anulate marți, potrivit site-ului de FlightAware.

Dintre aceste zboruri, aproximativ 2.500 sunt operate de Southwest Airlines, al cărui șef al sindicatului piloților a dat vina pentru călătoriile anulate pe furtună și pe infrastructura IT învechită, la software-ul de programare.

Între timp, Buffalo rămâne sub un aviz de vreme de iarnă până marți după-amiază, cu încă şapte inci de zăpadă posibili și o maximă pe timp de zi de -30 de grade, ajungând la -26 noaptea, în al doilea cel mai populat oraș din New York.

Furtuna din Buffalo a fost considerată mai feroce decât viscolul din 1977, care a lăsat 23 de oameni morți. Vremea din weekend „a fost pur și simplu îngrozitoare”, a spus directorul executiv al „inutului Erie, Mark Poloncarz, conform CNN.

„Și a fost îngrozitor timp de 24 de ore la rând”, a adăugat acesta. Într-adevăr, condițiile de viscol au fost înregistrate timp de 37,5 ore, a spus meteorologul CNN Tom Sater, remarcând: „Asta pur și simplu nu se întâmplă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri