Caută
Close this search box.

Antidrogul din România, în colaps de 15 ani

Federația Neguvernamentală Antidrog (FNA) acuză Guvernul României de diletantism în politicile antidrog.

„Ministerul Afacerilor Interne, România coordonator național al politicilor de combatere, prevenire, evaluare, consiliere antidrog, adică un fel de eu centrez, eu dau cu capul, soluționez contestațiile chiar și apelul, după de a avut 8 directori interimari în 4 ani la Agenția Națională Antidrog și în pofida Hotărârii de Guvern privind Programul de Interes Național, nu știe ce sumă are alocată pentru prevenire și asistență în anul 2023”, declară Gigel Lazăr, şeful FNA.

„Federația Neguvernamentală Antidrog opinează că deja discutăm de grave consecințe la siguranță națională, de diletantism în materie și Guvernul României trebuie să privească cu multă seriozitate existența a peste 1 milion de consumatori ocazionali de droguri în România conform chiar Raportului Observatorului Român. Se ascund realități crunte tocmai de cei ce au menirea de a preveni și combate traficul și consumul și toate în detrimentul societății. Totul înseamnă imagine instituțională și nimic concret în materie de politici publice.
Trist și revoltător iar părinții sunt singuri în acest joc ce durează de peste 15 ani, Agenția Națională Antidrog nu are resurse, logistică să contracareze fenomenul dar au peste 200 angajați…!
Separați stimați guvernanți lucruruile, combaterea clar la Ministerul Afacerilor Interne, România dar prevenirea, evaluarea, consilierea trebuiesc concentrate într-o Agenție în cadrul Guvernului și nu la un minister de ceorcitie”, mai spune Gigel Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri