Caută
Close this search box.

Biden vede criza de la granița cu Mexicul „igienizată”. Surse: s-a redus intenţionat numărul de migranți la El Paso și taberele au fost evacuate

Vizita lui Joe Biden la graniță a fost aspru criticată în condițiile în care întâlnirile cu migranții au scăzut semnificativ față de decembrie, iar taberele au fost curățate înainte de sosire, potrivit surselor din Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA citate de Fox News.

Președintele Biden a văzut duminică, la El Paso, Texas, o versiune diluată a crizei de la graniță, în condițiile în care numărul imigranților ilegali care traversează linia de demarcație dintre SUA și Mexic pare să fi scăzut din decembrie, potrivit unor rapoarte.

Nu numai atât, dar Centrul Central de Prelucrare, care anterior era copleșit de imigranți, nu mai este la capacitatea sa de aproximativ 1.000 de imigranți, iar taberele de imigranți au dispărut brusc, cel puțin potrivit unor surse din cadrul Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA.

Înaintea vizitei lui Biden, sindicatul Poliției de Frontieră l-a criticat pe președinte din cauza rapoartelor conform cărora autoritățile statale și locale au intensificat reținerile și au curățat taberele de migranți înainte de sosirea preşedintelui american.

„El Paso este curățat ca și cum nimic neobișnuit nu s-ar fi întâmplat acolo”, a scris vineri pe Twitter Consiliul Național al Poliției de Frontieră. „Exact la timp pentru „vizita lui Biden la graniță”.”

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Înainte de a ajunge în Mexic, Biden s-a oprit în statul american Texas, în oraşul de frontieră El Paso, una dintre principalele porţi de acces pentru migranţi către Statele Unite de-a lungul celor 3.100 km de graniţă comună.

În Mexic, preşedintele american va discuta luni cu omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador criza migraţiei dintre cele două ţări.

Preşedintele american Joe Biden şi-a început prima vizită oficială în Mexic duminică seară, după aproape doi ani de mandat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri