Caută
Close this search box.

Dr. Anca Dumitrovici Ababneh, şefa Secţiei Oncologie de la Spitalul din Suceava, percepea şpagă dublă pentru două forme distincte de cancer, la acelaşi pacient

Dr. Anca Dumitrovici Ababneh, şefa Secţiei Oncologie de la Spitalul din Iaşi, percepea şpagă dublă pentru două forme distincte de cancer, la acelaşi pacient

Monstruozitatea dr. Anca Dumitrovici Ababneh, şefa Secţiei Oncologie, de la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou”, din Iaşi, percepea şpagă dublă pentru două forme distincte de cancer, care se manifestau la acelaşi pacient.

Din transcrierea înregistrărilor audio-video care documentează cele 64 de acte de primire de bani și alte bunuri, unul iese în evidență prin cinism, conform Monitorului de Suceava.

În dimineața zilei de 13 decembrie 2022, medicul ar fi pretins și primit de la un pacient 100 de lei. Pacientul suferea de două forme distincte de cancer. El a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriței suma de 50 de lei.

Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi, spunându-i că are două cancere.

Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulțumit.

Ultima sumă de bani primită, din seria celor 64 documentate de anchetatori, a fost în după-amiaza zilei în care a fost reținută, când a primit de la aparținătorul unui pacient 200 de lei.

Printre argumentele invocate de procurori, pentru arestarea preventivă a doctoriței, au fost numărul mare de „atenții” primite.

În numai şapte zile, au fost 62 de astfel de acte. Dr. Dumitrovici Ababneh nu a ținut cont că pacienții ei suferă de boli grave, greu de tolerat, iar apelarea la serviciile sale medicale au fost o necesitate, nu un capriciu.

A fost evidențiată atitudinea pasivă pe care a avut-o când pacienții sau aparținătorii i-au depus pe birou bancnote sau plicuri conținând sume de bani.

Înregistrările video au arătat că de fiecare dată a acoperit rapid banii sau plicurile primite cu înscrisuri medicale, iar după ce pacienții/aparținătorii părăseau cabinetul le punea în sertarul biroului, de unde le lua la sfârșitul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri