Caută
Close this search box.

Incredibil ce au găsit inspectorii ANPC la un after school din Capitală!

Inspectorii ANPC au descoperit nereguli greu de descris la un after-school din Sectorul 2 al Capitalei.

„Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de verificare, pe 17.01.2023, la Asociația Elmali /Mini Club DUMBO KIDS (after school), din sectorul 2 al Capitalei”.

Au fost găsite nereguli greu de descris: funcționarea blocului alimentar fără autorizație sanitar-veterinară pentru desfășurarea activității de alimentație publică în cadrul after school, utilizarea, ca materii prime, a unor produse alimentare cu data limită de consum depașită, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate și deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, igrasie,
folosirea unor produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai ș.a.m.d.

În urma celor constatate, în timpul acțiunii de control, „CPCMB a sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a sectorului 2, din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

Comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancțiuni, după cum urmează:
– amenzi contravenționale în valoare de 22.000 lei
– oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme
– oprirea temporară a desfășurării activității până la remedierea deficiențelor
– propunere de închidere definitivă a unității.”

FOTO: ANPC

„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală.

Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate într-o astfel de situaţie”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri