Caută
Close this search box.

Lavrov: SUA au pregătit soluția finală pentru ruși, exact ca Germania pentru evrei

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a comparat miercuri acțiunile recente ale Statelor Unite cu cele ale lui Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte, afirmând că Washingtonul a subjugat Europa pentru a purta un război împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Șeful diplomației ruse a spus că dictatorul nazist și împăratul francez au încercat la rândul lor aceeași tactică împotriva Rusiei.

„Statele Unite, prin interpusul său Ucraina, poartă un război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: soluția finală a chestiunii rusești”, le-a declarat el reporterilor în timpul conferinței sale de presă anuale cu referință la genocidul comis de Germania Nazistă împotriva evreilor și a altor minorități, preluat de RFI.

„Exact cum Hitler a dorit o soluție finală la chestiunea evreiască, acum, dacă citiți ce spun politicienii occidentali (…) ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a subliniat el.

Lavrov a mai acuzat miercuri Statele Unite că au pregătit terenul pentru conflictul din Ucraina ca parte a ceea ce el a descris drept un „război hibrid” dus împotriva Moscovei.

Serghei Lavrov a acuzat din nou că etnicii ruși din Ucraina sunt „umiliți” și a declarat că nu vede vreo propunere de pace serioasă pentru încheierea războiului întrucât ideile formulate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski asupra subiectului sunt inacceptabile.

Șeful diplomației ruse a spus însă că Moscova este dispusă să negocieze direct cu Occidentul în cazul în care acesta va formula „propuneri serioase” pentru încheierea conflictului, dar că orice discuții în acest sens trebuie să țină cont de îngrijorările Rusiei privind securitatea sa.

El a cerut iar ca NATO să își înlăture „infrastructura militară” din Ucraina și celelalte state învecinate cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri