Caută
Close this search box.

Polonia sfidează Germania și spune că este pregătită să trimită tancuri Leopard 2 Ucrainei

Polonia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar și fără aprobarea Germaniei, a declarat vineri ministrul adjunct de externe, Pawel Jablonski, înaintea reuniunii aliaților occidentali de la Baza Aeriană Ramstein din Germania privind înarmarea Kievului, transmite Reuters.

Varșovia și alți aliați din NATO au cerut insistent Germaniei să le dea undă verde pentru a trimite tancurile fabricate în Germania în Ucraina, în contextul în care Kievul solicită din ce în ce mai mult armament greu despre care spune că este esențial pentru a întoarce valul împotriva invaziei Rusiei.

Problema pare să domine discuțiile dintre aliații occidentali de la Baza Aeriană Ramstein din Germania, care are loc vineri.

„Nu exclud că suntem pregătiți să facem un astfel de pas”, a declarat Pawel Jablonski pentru radioul privat RMF FM, referindu-se la posibilitatea de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar dacă Germania se opune.

„În acest moment încercăm să determinăm Germania nu doar să fie de acord ca aceste tancuri să fie trimise de Polonia sau de alte țări, ci și să facă acest lucru ea însăși”, a mai spus oficialul polonez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri