Caută
Close this search box.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a demisionat, după ce ar fi discriminat o angajată, bolnavă de cancer

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Mica Oprea, a anunţat, vineri, într-o postare pe facebook, că a solicitat eliberarea sa din funcţie începând cu data de 1 februarie. În luna decembrie 2022, angajații instituției, dar și lideri politici locali au acuzat-o de comportament nepotrivit în relația cu subordonații și i-au cerut demisia. Scandalul a izbucnit după ce Mica Oprea, ar fi discriminat o angajată, bolnavă de cancer.

Mai mulți angajați ai Instituției Prefectului au semnat un memoriu care a ajuns la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar și la ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Doamna Mica Oprea, în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud a manifestat încă de la instalarea în funcție o atitudine ostilă față de toți angajații, fie cunoscuți din perioada lucrată anterior în instituție, fie necunoscuți. În perioada imediat următoare depunerii jurământului în vederea exercitării demnității publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud, doamna Mica Oprea și-a exprimat verbal intenția de a se răzbuna pe toți pe care i-a considerat responsabili de pierderea calității de subprefect al județului în anul 2009, cităm: „voi ați rămas și eu a trebuit să plec, acum veți pleca voi”. „Eu am venit aici să mă răzbun. S-a făcut o reparație istorică după ce am fost dată afară în 2009. Niciunul nu mi-a luat partea atunci”, precizează funcționarii în memoriu.

Angajații punctează, în documentul respectiv, că sunt jigniți și hărțuiți verbal și chiar prin izolare de prefectul Mica Oprea și amenință că dacă nu se rezolvă problemele sunt dispuși să facă grevă.

Punctul culminant al scandalului îl constituie afirmaţiile unei angajate, bolnavă de cancer, care o acuză de discriminare. Mesajele sale au fost promovate intens de locuitorii din Bistriţa, pe reţelele sociale. Se pare că prefectul, printre altele, a refuzat să-i semneze o adeverinţă angajatei bolnave.

Iată mesajul Dacianei Fetti, angajata instituţiei:

Ce spune prefectul Mica Oprea

În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetățeanul și interesul lui.
Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate și implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public față de cetățenii care contribuie la bugetul de stat.
Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine și implicare 100%. Cine nu are aceste calități și pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat„, afirmă prefectul demisionar, într-o postare pe facebook.

Mica Oprea a fost instalată în funcţia de prefect în urmă cu un an, la propunerea organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, fără a fi membru de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri