Caută
Close this search box.

Se clatină scaunul generalului Adrian Liviu Ivan, rectorul Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul?

Se clatină scaunul generalului Adrian Liviu Ivan, rectorul Academiei SRI, după scandalurile publice care vizează plagiatele din ultima perioadă?

Sunt curios dacă actuala conducere a SRI va continua să-l țină în brațe pe domnul general Adrian Liviu Ivan, rectorul Academie Naționale de Informații Mihai Viteazul (ANIMV), implicat în noi scandaluri publice care pun întreaga credibilitate a școlii de informații/ intelligence la îndoială„, scrie Flavius George Predescu, fostul consilier al lui George Maior în perioada 2005-2015, pe pagina sa de facebook.

Cel mai recent scandal este legat de teza de doctorat a ministrului de interne, dar nu problema presupusului plagiat al lui Bode este cea mai mare vină a lui Ivan, care i-a fost coordonator de teză, ci strădania lui de a împiedica o comisie de etică academică să exprime un punct de vedere și de a contesta punctele de vedere ale unor experți cu relevanță internațională. De pildă profesorii Corneliu Bjola de la Universitatea Oxford și profesorul Alin Fumurescu de la Universitatea din Houston.
Dar același domn Ivan, când a ticluit ticăloșia retragerilor de doctorate de la ANIMV-SRI, la grămadă, a încropit o comisie de etică formată din proprii subordonați, oameni care nu aveau nici pe departe calitatea de experți, așa cum o anunțase că va face„, mai scrie Flaviu George Predescu, care promite detalii.

Clujeanul Adrian Ivan a fost numit, în octombrie 2017, rector al Academiei Naționale de Informații care este parte componentă a SRI. De aia ii zicem, mai simplu, Academia SRI.

Jurnalistul Traian Horia scria în urmă cu câțiva ani că ”Adrian-Liviu Ivan a fost adus în SRI după un telefon crucial al lui Eduard Hellvig” și a fost numit rector al ANIMV, validat fiind ”cu dedicație” de Senatul Academiei și confirmat rapid de conducerea SRI.

In timpul mandatului sau de rector, Ivan s-a confruntat cu o situaţie de criză uriaşă: Academia SRI a fost subiectul unor scandaluri de plagiat, care au dus la evaluarea Școlii doctorale, în urma căreia s-a confirmat plagiatul în cazul a peste 40 de teze de doctorat.

 

Un răspuns

  1. Domnul Flaviu-George Predescu a uitat să menționeze că domnia sa însuși este….autorul unui plagiat, dovedit, la ANIMV, de când această Academie, sub conducerea dlui Adrian Ivan, a început să facă niscaiva curățenie. Drept pentru care i s-a retras doctoratul distinsului intelectual. În rest…numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri