Caută
Close this search box.

SANIMED – exemplu în peisajul capitalismului romanesc. Povestea unei afaceri autohtone de succes

Înființata în anul 2003 de către economistul Catalin HIDEG, SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL și-a câștigat în timp imaginea unei companii apreciată în domeniu, răspunzând cu profesionalism și promptitudine la cerințele diversificate ale clienților săi.

CATALIN HIDEG

Prezentăm în continuare diviziile componente ale Sanimed.

Fabrica de medii de cultură

În anul 2005, firma SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL a pornit producția de medii de cultura Lowenstein (depistare a bacilului Koch- responsabil de tuberculoza), devenind furnizor al Ministerului Sănătății pentru Programul Național de Prevenire, Supraveghere și Control  al Tuberculozei.

Producția a debutat la Călugăreni într-o facilitate de 400 mp amenajată astfel încât să respecte cele mai riguroase cerințe de calitate și de securitate de produs, cu o echipa inițială de 15 angajați.

În anul 2006, SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL a construit o nouă unitate de producție pentru medii de cultură ambalate în cutii Petri și tuburi ready to use pentru spitalele și clinicile private din România, medii uzuale de creștere, de îmbogățire, de transport, de conservare, de control al sterilității bacteriologice și fungice pentru antibiograme etc., utilizate pentru controlul bacteriologic de laborator în industria alimentară (lapte și produse lactate, carne și produse din carne), în zootehnie (controlul furajelor), în industria cosmeticelor, pentru controlul (apelor potabile și reziduale) etc.

În anul 2011 a fost finalizat proiectul  „Creșterea Capacitații de producție a SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL”. Prin acest proiect s-au achiziționat echipamente de preparare, autoclave de sterilizare și carusele rotative de dozare și ambalare.

În anul 2013 a fost finalizat proiectul „Retehnologizare SANIMED INTERNATIONAL IMPEX S.R.L.”, Prin acest proiect s-au achiziționat o stație de sterilizare, echipamente de ambalare și s-a dotat un laborator de control și dotările laboratorului de control au fost crescute pentru a corespunde exigențelor pieței.

În anul 2014 a fost finalizat proiectul ,,Fabrica de producție mase plastice și fabrica medii de cultură pentru diagnostic ’’. Proiectul a urmărit mărirea capacitații de producție a SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL prin achiziționarea de echipamente  moderne, capabile să crească producția cu peste 300%, păstrând în același timp conceptul de calitate SANIMED.

Fabrica de produse din colagen

Având la bază dorința fondatorului său Catalin HIDEG de a se pune permanent în slujba calității vieții beneficiarului final – adică a pacientului –,  s-au observat o serie de oportunități uriașe privind scurtarea timpilor de recuperare pentru pacienții din zonele de chirurgie și dermatologie prin aplicarea unor dispozitive medicale pe bază de colagen.

Prin urmare, în anul 2014, SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL a finalizat în cadrul Directiei de dezvoltare tehnologica experimentala și de nivel industrial de structuri și suporturi de colagen, programul de investitii “Includerea în portofoliul actual de servicii și produse a unor metode inovative pentru tratamentul ranilor cronice prin fabricarea și utilizarea de biomateriale regenerative inovatoare”.

Prin intermediul unui sir de  programe de finanțare, prin transferul de know-how dinspre sfera academica – SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL vizează creșterea randamentului tehnologic global și sporirea calității produselor pe baza de colagen, inclusiv a nivelului de securitate a acestora ca principală necesitate pentru consolidarea poziției pe piața dispozitivelor medicale de gen și mai ales pentru creșterea cotei de piață.

Produsul finit Probios® a fost obţinut printr-un procedeu tehnologic propriu, bazat pe un număr important de brevete de invenţie, precum şi pe implementarea în timp a rezultatelor a peste 20 de proiecte de cercetare – toate având ca numitor comun transferul tehnologic din partea diferitelor universităţi, institute de cercetare din România şi Academiei Române .

În consecinţă, compania fondata de Catalin HIDEG a ajuns să aibă în acest moment o expertiză valoroasă în domeniul produselor medicale, cosmetice şi nutriţionale bazate pe colagen.

 

Fabrica de produse cosmetice

Produsele obținute de cercetători în laboratoarele de la Călugăreni, proiect inițiat de către antreprenorul Catalin HIDEG, s-au adresat unor categorii de diverse varste. De altfel, activitatea de cercetare științifică desfășurată pe platforma industrială Călugăreni a avut în vedere și obiective de domeniul „anti-aging claim”, venind astfel în întâmpinarea unor directive de acțiune inițiate la nivel internațional și acceptate ca atare în cadrul comunității științifice, cu precădere în domeniul cosmeticelor și al produselor nutraceutice.

Pentru a se ajunge la aceste rezultate s-au realizat investiții serioase de către antreprenorul Cătălin Hideg, în echipamente de laborator, tehnologie de fabricație și evident, în ceea ce privește angajarea personalului de specialitate, precum și recrutarea de personal tânăr, apt de a fi inclus în cadrul unui program continuu de instruire și specializare la locul de muncă. Prin urmare, Conceptul Colladerma® a fost lansat și promovat cu mari eforturi umane, tehnologice și financiare de către Compania Sanimed International Impex S.R.L.

Fabrica de suplimente alimentare

În urma cercetărilor efectuate la Centrul de Cercetare in  Biotehnologii Avansate apartinand companiei Sanimed International Impex SRL, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, condusă economistul Catalin HIDEG, s-a trecut la înfiinţarea liniei de produse nutraceutice OVOIMUNO.

Suplimentele OVOIMUNO acționează la nivel digestiv, dar au efect la nivelul întregului organism prin reducere stresului inflamator. Acestea pot susține buna funcționare și menținerea sănătății țesuturilor și organelor organismului, în special a pielii, ochilor, glandei tiroide, sistemului nervos, sistemului muscular și osos, sistemului digestiv, sistemului reproductiv, sistemul imunitar, sistemului circulator. Au efect probiotic, imunomodulator, nutritiv, antiinfecțios, antiinflamator, antioxidant și tonic. Factorii biologici activi din produsele OVOIMUNO acționează asupra factorilor perturbatori ai florei digestive, prin diferite mecanisme de distrugere și/sau neutralizare, pentru echilibrarea statusului imunitar. În acest mod flora bacteriană benefică, probiotică se dezvoltă și funcționează la potențialul optim și astfel asigură o funcție imună normală.

Fabrica de mase plastice

Aceasta fabrica a aparut in cadrul companiei Sanimed International Impex SRL din necesitatea de a asigura flexibilitatea procesului de productie din punct de vedere al ambalajelor specifice .

Sanimed si-a asigurat productia interna a unui numar de repere de ambalaje folosite in cantitati mari . De asemenea s-a reusit integrarea unei echipe de specialisti in acest domeniu foarte complex .

In acest moment compania noastra este furnizor pe o serie de repere obtinute prin injectie de mase plastice ( cutii petri , tuburi , diverse recipiente ) existand o posibilitate reala de dezvoltare in acest domeniu .

Compania Sanimed s-a preocupat sa integreze cat mai mult din elementele necesare productiei in scopul cresterii productivitatii .

 

Fabrica de fesi si tifoane

Sanimed a dezvoltat o noua fabrica ce are ca obiect de activitate producția de produse parafarmaceutice, mai exact tifon, feșe, comprese sterile și nesterile, de cea mai bună calitate.

 

Centrul de cercetari în biotehnologii avansate

 

În septembrie 2015, SANIMED INTERNATIONAL IMPEX S.R.L. a finalizat proiectul “Crearea unei unități de cercetare și servicii inovative în domeniul biotehnologiilor avansate’’.  Acesta a apărut din dorința și cererea imperativă existentă pe piața medicală de a obține noi biomateriale regenerative prin activități proprii de cercetare în vederea dezvoltării tehnologice și a producției, precum și a constituirii unor laboratoare de referința. Toate laboratoarele care fac parte din structura organizatorica a Centrului de Cercetare și Servicii Inovative în Domeniul Biotehnologiilor Avansate sunt dotate cu aparatură modernă de ultimă generație și sunt exploatate de către personal cu înalta calificare și competente științifice certificate, recunoscuți în urma publicării de lucrări științifice, brevete și invenții sau prin titluri academice.

În cadrul Centrului de Cercetare şi Servicii Inovative în Domeniul Biotehnologiilor Avansate, se promovează şi dezvoltă activități ştiințifice de cercetare-dezvoltare, printr-o abordarea sistemică multi-actor inovativă, prin implicarea reală şi adecvată a diferiților actori ştiințifici-cheie, entități juridice precum universități, institute naționale sau centre de cercetare, întreprinderi sau cercetători individuali din diferite unități de cercetare, precum și parteneri externi cu tipuri complementare de cunoaştere, ştiințifice şi tehnologice.

Centrul de cercetări în recuperare medicală și bioreconstrucție

Ca urmare a unei experiente de viață personală a fondatorului Catalin HIDEG , in anul 2019 a fost finalizata implementarea  Centrului de Cercetare-Dezvoltare în Recuperare Medicală şi Bioreconstrucţie – RECUMED.

 

Centrul de Cercetare  Dezvoltare Recumed reprezintă una  dintre cele mai moderne clinici în domeniul recuperării medicale și a serviciilor conexe recuperării medicale. Dezvoltăm continuu programe medicale menite să accelereze procesul de recuperare medicală și urmareste diminuarea durerilor ce pot aparea în cadrul acestui proces.

 

SANIMED INTERNATIONAL IMPEX este un exemplu în peisajul capitalismului românesc:  o poveste autohtonă a unui succes clădit timp de 20 de ani prin multă muncă şi finanţări, din capitaluri proprii şi fonduri europene, de aproape 130 de milioane de lei.

Un răspuns

  1. FELICITARI !CATALIN HIDEG,fara tine totul ar fi fost doar un vis ,un simplu vis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri