Caută
Close this search box.

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul roșu de intervenție

Un număr de 13 persoane au fost rănite în accidentul feroviar dintre localitățile Măldăeni și Roșiorii de Vede, iar trei dintre acestea au fost transportate la spital, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, luni dimineața, la Știrile B1 TV.

„La ora 4:02, am fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, de producerea unui accident feroviar între localitățile Măldăeni și Roșiorii de Vede.

La fața locului, deoarece era vorba de un tren personal Interregio 1822 care se pare că a frânat de urgență deoarece se afla un tren marfar probabil deraiat în fața sa, la fața locului au fost mobilizate importante forțe și mijloace, respectiv două autospeciale de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte ambulanțe SMURD, opt ambulanțe SAJ, o autospecială de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

În urma primelor evaluări, s-a constatat că în tren se aflau aproximativ 280 de călători. Dintre aceștia, 13 persoane au necesitat acordare de îngrijiri medicale, trei dintre cele 13, respectiv două femei, cu vârsta de 30, respectiv 61 de ani, și un bărbat de 46 de ani, cu traumatisme la nivelul capului și la nivelul membrelor, conștiente și cooperante, însă, au fost transportate la spital. Două dintre ele la Spitalul Județean din Alexandria și o victimă a fost transportată la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede. Celelalte 10 persoane rănite au fost monitorizate de echipajele medicale, însă nu au avut nevoie de transportare la spital, deoarece traumatismele lor erau ușoare, în special la nivelul membrelor.

Aproximativ 200 de persoane, din cei 280 de călători, au fost transportate cu microbuzele, care sunt în dotarea inspectoratului nostru, către stația CFR Roșiorii de Vede, pentru a fi preluate de către o garnitură de tren pusă la dispoziție de către reprezentanții CFR”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri