Caută
Close this search box.

Emiratele Arabe Unite își consolidează industria locală de apărare, însă continuă să depindă esențial de companiile străine

Într-o analiză publicată de site-ul „Gulf International Forum”, analistul Albert Vidal a scos în evidență faptul că la Expoziția IDEX 23, Forțele Armate din Emiratele Arabe Unite au încheiat 56 de contracte în valoare de 6,4 miliarde de dolari, o creștere cu 12% față de expoziția anterioară (2021).

Numărul de vizitatori la această expoziție a crescut de la 62.000 în 2021 la peste 130.000 în 2023, în timp ce cei 1.350 de expozanți au reprezentat o creștere de 50% față de ediția precedentă.

Numărul de țări participante la IDEX 2023 a crescut la 65, o creștere de 10%, odată cu înregistrarea a 9 noi țări, precum Uzbekistan, Nigeria și Bangladesh. De asemenea, cea mai recentă ediție a IDEX a înregistrat peste 360 ​​de delegații, în creștere cu 111% față de ediția din 2021.

Grupul de apărare din Emiratele Arabe Unite EDGE a fost principalul jucător la expoziție, prezentând peste 110 de produse și dezvăluind 14 produse noi, inclusiv 11 platforme autonome și fără pilot.

Expoziția a evidențiat câteva tendințe majore în industria de apărare din Emiratele Arabe Unite, cea mai importantă dintre acestea fiind „trecerea de la arme străine la armele produse pe plan local”.

Pentru prima dată în istoria expoziției, Emiratele Arabe Unite și-au achiziționat majoritatea echipamentelor militare de la companii locale, iar procentul de contracte pentru Consiliul Economic Tawazun, entitatea din Emiratele Arabe Unite care gestionează achizițiile pentru apărare, a scăzut de la 65% în IDEX 2019. la 25% în IDEX 2023, în timp ce ponderea companiilor locale a crescut de la 35% la 75% în aceeași perioadă.

Aceste contracte cu companiile de apărare din Emiratele Arabe Unite arată multă „încredere în produsele de apărare fabricate la nivel local”, având în vedere că EAU solicită echipamente militare foarte avansate. Citește mai departe pe Defense Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri