Caută
Close this search box.

Angel Tîlvăr: Contractul pentru corvete va fi finalizat curând, într-un fel sau altul

angel tîlvăr

Contractul pentru corvete, semnat la sfârșitul lunii iunie 2019, ar putea să-și găsească finalitatea cât de curând, în funcție de răspunsul constructorului francez, anunță miercuri ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

”La sfârșitul acestei săptămâni așteptăm răspunsul de la partea franceză, după care va fi solicitat următorul și în funcție de decizie care se va lua vom ști ce avem de făcut în continuare.

Este un contract din 2019, care poate să își găsească o finalitate într-un sens sau altul în curând”, a declarat Angel Tîlvăr la ieșirea de la audierile pentru formarea Guvernului Ciolacu.

Contractul pentru construcția celor patru corvete, câștigat de Naval Group, trebuia semnat în urmă cu mai bine de doi ani. Surse din armată susțin că partea franceză a cerut constant mai mulți bani, motivând că s-au scumpit foarte mult materiile prime.

Deși părțile susțin că negociază, iar autoritățile de la București au tot acordat termene pentru semnare, nerespectate de fiecare dată, programul de înzestrare este în continuare blocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri