Caută
Close this search box.

Cum se va desfășura lupta antidrog în școli. Va începe cu un chestionar

Un prim pas în lupta antidrog la nivel liceal e realizarea unui chestionar. Abia apoi, în funcție de informații, se vor putea lua decizii precum testarea elevilor în licee sau prezentarea unei adeverințe la început de an școlar de către fiecare elev, din care să reiasă că a făcut un test antidrog.

Este decizia Grupului de lucru de luptă antidrog de la Prefectura Capitalei, la care au participat pe lângă autorități și reprezentanți ai părinților și ai elevilor. Astfel de idei au fost propuse și înainte de tragedia de la 2 Mai, dar nu au fost luate în serios.

Chestionarul despre consumul de droguri pe care ar urma să îl completeze părinții și elevii majori va fi elaborat de Agenția Națională Antidrog și va cuprinde trei puncte, potrivit TVR.

„Testăm opinia despre testarea antidrog, testăm opinia despre prezentarea unei adeverințe medicale care să ateste că respectivul copil și-a făcut analizele medicale de sânge antidrog, obligatorie la înscrierea în fiecare an școlar, testăm opinia părinților și elevilor majori de a introduce o ora de antidrog în școală”, declară Rareș Hopinca, prefectul Capitalei.

Dar, potrivit unor surse, Ministerul de Interne nu poate cere Agenției Antidrog să realizeze un astfel de chestionar, pe motiv că aceasta nu i se subordonează. Totuși, autoritățile din București vor ca rezultatele chestionarului să fie cunoscute la sfârșitul lunii septembrie, pentru că urmează să se ia decizii în funcție de răspunsuri.

Reprezentanții Consilului Elevilor nu resping propunerile făcute la Prefetura Capitalei, dar pun niște condiții legate pentru testarea elevilor care prezintă semne de consum de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri