Caută
Close this search box.

Managerul spitalului din Botoșani a fost demis, după moartea în chinuri a tinerei gravide

Managerul Spitalului Județean din Botoșani, Iulian Angel Călin, a fost eliberat miercuri din funcție, a anunțat Consiliul Județean Botoșani.

Managerul Spitalului de Urgență Botoșani, unde, în urmă cu câteva zile, a murit tânăra gravidă, după ore de agonie, a fost demis de șefa Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI: Tânăra însărcinată care a murit la maternitatea din Botoșani nu a primit îngrijiri timp de 7 ore. Raport DSP

Primele concluzii ale anchetei DSP au confirmat acuzațiile familiei – femeia s-a chinuit cu dureri atroce și nimeni nu i-a acordat îngrijiri medicale, timp de 7 ore! Dincolo de protocoale, e vorba de responsabilitate și conștiință profesională, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la TVR INFO.

Între timp, șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Fedorovici, l-a demis pe managerul spitalului, Angel Călin, și a cerut demisia medicilor care erau de gardă în seara în care s-a internat tânăra gravidă.

Demiterea vine la 5 zile după decesul tinerei de 25 de ani în maternitatea spitalului și al cărei caz a indignat opinia publică din România. Alexandra Ivanov a lăsat în urmă trei copii.

Pentru a treia seară consecutiv, zeci de oameni s-au adunat în fața spitalului din Botoșani, la un protest în tăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri