Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu, despre cazul 2 Mai și droguri: Ministrul Predoiu are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Poliția să stea mai puțin în birouri

Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis, joi, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, că are mână liberă pentru a face curăţenie în MAI de sus până jos .

Nu vor fi acceptate scuze, cum ar fi lipsa aparatelor drugtest pentru neregulile grave descoperite în cazul tânărului drogat și a cerut o prezenţă crescută a polițiștilor în teren, potrivit TVR. Șeful Executivului cere totodată eforturi mai mari în lupta împotriva drogurilor, însă concentrate pe trafic, mai degrabă decât pe consum. La intrarea în sala de ședință, Marcel Ciolacu a fost însoțit de secretarul de stat din ministerul de Interne, Bogdan Despescu.

CITEȘTE ȘI : Tânăra însărcinată care a murit la maternitatea din Botoșani nu a primit îngrijiri timp de 7 ore. Raport DSP

„Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Aceasta a fost, înțeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de control al ministrului afacerilor interne, care a stabilit anumiții responsabili direcți în această tragedie. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic.

Marcel Ciolacu, despre cazul 2 Mai și droguri: Ministrul Predoiu are mână liberă să facă curățenie de sus până jos

Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”, a spus Marcel Ciolacu.

Prremierul i-a transmis ministrului Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos.

„Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este, într-adevăr, egală pentru toți.

Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drugtest. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitație, dacă nu aveți bani vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist. În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri”, a subliniat premierul.

„Aici, de fapt, trebuie acționat, aceasta este sursa răului şi aici trebuie să-și concentreze poliția eforturile în perioada următoare, mai ales că, în câteva săptămâni, vor începe și școlile. Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți marea majoritate din oamenii din interiorul poliției, oameni corecți, care își fac datoria şi își respectă uniforma. Trebuie doar să-i lăsăm să-și facă meseria”, a spus Ciolacu.

Ciolaacu: tânăra gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că este „absolut inadmisibil” ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple „din neglijenţă şi nepăsare” tragedii precum cea de la Botoşani.

„Pe de altă parte, am văzut o asumare clară la Botoșani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital, în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de către conducerea Consiliului Județean.

Însă, dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare”, a precizat  Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri