Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu: Prin România sperăm să tranziteze peste 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina. Vom fi alături de Ucraina în procesul de reconstrucție

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, vineri, la București, iar la final a anunțat că a fost stabilit obiectivul de dublare a tranzitului de cereale ucrainene prin România în perioada următoare, „de la 2 milioane de tonă pe lună acum, la 4 milioane de tone”. România va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie, cât şi pe mai departe, în procesul de reconstruire a ţării.

 

 

Şeful Guvernului român a mai spus că România este solidară cu Ucraina şi va sprijini acest stat atâta timp cât va fi necesar, cât şi în procesul de reconstruire a acestui stat.

„Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării. Traversăm o perioadă extrem de complicată, cu provocări fără precedent pentru securitatea continentului nostru şi a lumii întregi. Trebuie să rămânem însă fermi, pentru că această luptă este şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de o solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său. Pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României”, a completat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri