Caută
Close this search box.

Andrei Gușă: Guvernul Boc a desființat Agenția Națională Antidrog. În felul acesta, toate fondurile europene dedicate au fost pierdute

În emisiunea „România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru la Realitatea Plus, Andrei Gușă a analizat problema consumului generalizat de droguri din România, fenomen grav în urma căruia se produc tragedii în lanț și în urma căruia tinerele generații rămân complet distruse.

„Plecăm de la premisa că traficul și consumul de droguri nu pot fi săvârșite în România fără exponenții autorităților publice, de sus până jos. Altfel nu se poate, restul sunt povești de adormit copiii. De unde a pornit tragedia? Când România era țară de tranzit, nicio autoritate publică nu a anunțat acest lucru, deși avea toate motivele să o facă, și atunci părinții și alte entități ar fi putut să se apere ca atare. Ei bine, din țară de tranzit, România a ajuns țară de consum și există, potrivit datelor la care avem acces, cel puțin 1 milion de consumatori de droguri de risc. Din traficul acesta de droguri de risc avem minim 300 de milioane de euro bani negri pe an, care se împart peste tot, probabil. Așa stau lucrurile în cazul consumatorilor ocazionali. Dar la mare risc avem consumatori zilnici și probabil că sunt și mai mulți bani negri câștigați de pe urma traficului, că sunt și mai scumpe drogurile cu pricina.

Care e problema? A fost un guvern care a desființat Agenția Națională Antidrog, adică a rămas Antidrog doar cu numele. A desființat-o ca agenție, a scăzut drastic bugetul și a pierdut și aproximativ 6-8 milioane fonduri europene. Guvernul care a făcut acest lucru este guvernul Boc. Sigur, el și-a justificat decizia prin faptul că era regim de austeritate. Boc e foarte implicat și în organizarea festivalurilor, dar să zicem că aceasta ar fi o coincidență.

L-am auzit pe domnul Bode, care s-a arătat viteaz după război zilele acestea, că a venit cu soluții despre ce să facem, cum să dregem. Cred că 3 ani a fost cel mai persiflant Ministru de Interne pe problema aceasta, când ea tot creștea și creștea. Ciolacu a mai zis ceva, se bazează pe vorbe, nu pe fapte, dar a fost singurul care s-a exprimat; așteptăm să vedem fapte. Când era traficul de etnobotanice în floare, în 2010, Boc a desființat Agenția Națională Antidrog că era austeritate, dom’le; poate a fost neinspirat, nu știu. Acum, în 2023, după calculele europene, suntem țara cu cel mai mare trafic de droguri ultra-toxice, de etnobotanice. Până când Agenția Națională Antidrog nu va fi din nou în subordinea primului-ministru și va avea fonduri cum trebuie, că am înțeles că avem 200 de procurori antidrog la DIICOT când trebuia să avem vreo 2.000, până atunci e glumă. România nu că a pierdut războiul cu drogurile, nici nu l-a început… Și părinții nu par foarte afectați.”

Sursa: SolidNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri