Caută
Close this search box.

Angel Tîlvar (MApN), discuții cu ambasadoarea SUA despre atacurile efectuate de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în proximitatea României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvar, a anunțat că a discutat cu ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, despre atacurile pe care le-a efectuat Rusia recent asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Ministrul Apărării susține că situația de securitate de pe Flancul Estic al NATO este o preocupare constantă pentru România și aliații săi.

„Am discutat, din nou, despre impactul pe care războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina îl are asupra securității regionale, cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec”, a scris Angel Tîlvar, marți, pe Facebook.

În ceea ce privește recentele atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, am transmis că MApN monitorizează cu acuratețe situațiile pe timpul atacurilor și pentru a reduce riscurile în zonă. Totodată, suntem în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, a adăugat el.

Oficialul consideră că „este important să suplimentăm misiunile NATO de poliție aeriană”.

„Decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România constituie încă un sprijin în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al NATO. România rămâne un pilon de stabilitate în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră”, a mai declarat ministrul Angel Tîlvar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri