Caută
Close this search box.

Primăria Sectorului 3 a atribuit fără licitație un contract de 6 milioane de euro, care să-l ridice în slăvi pe Robert Negoiță. Ce publicații și televiziuni s-au abonat la banii primarului

Robert Negoiţă vrea creşterea indemnizaţiilor şefilor CA-urilor societăţilor Primăriei Sectorului 3. Aceştia câştigă deja 7000 de euro

Primăria Sectorului 3 a atribuit, în vara acestui an, fără licitație, un contract-cadru de 6 milioane de euro pentru ”servicii de promovare instituțională”. Contractul a ajuns la o societate subordonată Primăriei, Algorithm Construcții S3 SRL, fondată în 2017 de edilul Robert Negoiță pentru a administra o hală industrială, dezvăluie, în exclusivitate, G4 Media.

Administrată de o persoană de încredere a primarului, Algorithm împarte direct banii către canale media alese să popularizeze realizările Primăriei și ale lui Negoiță.

O sursă G4Media.ro a dezvăluit faptul că, până în prezent, Algorithm a cerut oferte pentru a încheia șapte contracte în valoare de aproape 4 milioane de lei, valabile pe acest an. Beneficiare: posturile de televiziune Antena 3, Realitatea și România TV, postul de radio Gold FM, ziarele Puterea și Adevărul și trustul din care face parte publicația Gândul.

În pofida unor demersuri care s-au întins pe durata mai multor zile și din care au făcut parte adrese oficiale, apeluri și mesaje telefonice, primarul Robert Negoiță, Primăria Sectorului 3 și societatea Algorithm Construcții S3 SRL nu au răspuns întrebărilor legate de atribuirea acestui contract. În cazul în care le vom primi, le vom insera în acest articol.

Atribuirea directă a avut loc în baza unei prevederi a Legii achizițiilor publice care permite acest lucru dacă societatea beneficiară este deținută de autoritatea contractantă. Ori, Algorithm Construcții S3 SRL are asociați Algorithm Residential S3 și SD3 – Serviciul de Salubritate și Deszăpezire (ambele, deținute de Sectorul 3, prin Consiliul Local). Algorithm Construcții S3 SRL a fost înființată în 2017 pentru a administra Hala Laminor, despre care Primăria Sectorului 3 susține că este cea mai mare hală industrială din țară.

Cu două săptămâni înainte de redactarea primelor documente aferente acestei proceduri, Algorithm Construcții S3 SRL și-a introdus printre obiectele secundare ”activități ale agențiilor de publicitate”. De precizat că această atribuire a exclus inclusiv publicarea procedurii în SICAP – portalul destinat achizițiilor publice.

Președintele Consiliului de Administrație al Algorithm Construcții S3 SRL este Radu Alin Panait, coleg vechi în PSD cu Negoiță și care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Partidului București 2020, formațiune condusă de actualul edil.

Citește totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri