Caută
Close this search box.

UEFA, o primă poziție în scandalul „Kosovo e Serbia”

Comisia de Disciplină a UEFA deschide o investigație pentru discriminare și rasism, după ce jucătorii kosovari au părăsit terenul și meciul de marți seară a fost întrerupt, și riscăm minimum o partidă cu tribunele parțial închise, dar poate fi mai rău, potrivit GSP.ro.

În caz extrem, se poate ajunge la pierderea întâlnirii la „masa verde”. Sursele Gazetei susțin însă că e greu de crezut că se va lua o decizie extremă, ținându-se cont că jocul s-a reluat.

Scandalul de marți seară, de la Arena Națională, bannerul „Kosovo e Serbia”, scandarea identică și „Serbia, Serbia”, urmate de protestul jucătorilor kosovari, care au părăsit terenul, meciul fiind întrerupt aproape o oră, nu va rămâne în mod cert fără consecințe. Ne pregătim de altă suspendare a fanilor noștri.

Surse din apropierea UEFA știu la ce se așteaptă în acest nou caz disciplinar al „tricolorilor” la forul continental.

Odată ce arbitrul francez Willy Delajod și delegatul UEFA (englezul Andrew Shaw) depun raportul, la Nyon se decide dacă e nevoie de anchetă prelungită (mai e o lună până la următoarea etapă din preliminariile Euro 2024) sau se va lua o hotărâre rapidă, în zilele următoare.

În judecarea acestui dosar se va ține cont de 3 articole din codul disciplinar al forului european, redate și de MD:

  • 11: Federațiile naționale sunt responsabile pentru părăsirea terenului și întreruperea partidei.
  •  14 (legat de rasism): Dacă unul sau mai mulți membri ai unei federații insultă sau atacă din motive de rasă sau religie, respectivul for se expune unei închideri parțiale a
  •  16 (legat de ordine și securitate): Pentru UEFA, federația gazdă e responsabilă pentru comportamentul propriilor suporteri. Inclusiv pentru mesaje provocatoare, politice, ideologice sau religioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri