Caută
Close this search box.

CNN: SUA au furnizat Ucrainei în secret rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune

SUA au furnizat în secret Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, oferind Ucrainei o nouă capacitate semnificativă ce ar putea permite forţelor sale să lovească noi ţinte ruseşti anterior inaccesibile, au declarat pentru CNN doi oficiali americani. Rachetele ar fi fost deja folosite şi şi-au arătat eficienţa, ruşii fiind luaţi prin surprindere.

Confirmarea a venit marţi, după ce imagini cu submuniţiile rachetelor în interiorul Ucrainei au început să circule pe reţelele sociale, potrivit News.ro.

Oficiali americani au declarat marţi pentru CNN că Ucraina a folosit deja ATACMS, ale căror variante furnizate au o rază maximă de acţiune de aproximativ 300 de kilometri, pentru a ataca aerodromurile de la Berdiansk şi Luhansk din estul Ucrainei, ocupate de ruşi.

Armata ucraineană a transmis marţi pe Twitter că a distrus mai multe elicoptere ruseşti, un depozit de muniţie şi un lansator de rachete pentru apărare aeriană, dar nu a precizat dacă a folosit ATACMS pentru a întreprinde aceste atacuri.

Volodimir Zelenski a recunoscut că Ucraina are ATACMS şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru punerea în aplicare a acordurilor cu SUA.

„Astăzi, sunt deosebit de recunoscător Statelor Unite. Acordurile noastre cu preşedintele Biden sunt puse în aplicare. Ele sunt puse în aplicare foarte precis – ATACMS s-au dovedit a fi foarte bune”, a declarat marţi Zelenski în discursul său zilnic transmis către compatrioţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri