Caută
Close this search box.

Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA, nu îşi recunoaşte vinovăţia pentru posesie ilegală de arme

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, nu îşi recunoaşte vinovăţia pentru posesie ilegală de arme, transmite AFP. Marţi, la începutul procesului penal împotriva sa, el a „pledat nevinovat”, conform procedurii judiciare anglo-saxone care cere ca acuzatul să îşi precizeze poziţia, potrivit Agerpres.

În vârstă de 53 de ani, Hunter Biden este acuzat de furnizarea de informaţii false în formularele pentru achiziţionarea unei arme în 2018. El nu a recunoscut atunci că este dependent de droguri, însă şi-a mărturisit dependenţa ulterior.

Avocatul său, Abbe Lowell, anunţase deja instanţa din Wilmington, în statul Delaware din estul SUA, că clientul său nu se consideră vinovat şi doreşte să participe la proces prin videoconferinţă, având reşedinţa în California, în vestul ţării.

Judecătorul Christopher Burke a respinse cererea, arătând că prima prezentare în faţa instanţei este „una din rarele ocazii dintr-un proces penal în care un inculpat se prezintă fizic”. Mai mult – a explicat magistratul – „majoritatea acuzaţiilor împotriva inculpatului sunt noi şi nu au fost menţionate la precedenta sa prezentare, în iulie 2023, astfel încât va fi prima dată când vor fi dezbătute în tribunal”.

Dacă va fi considerat vinovat la finalul procesului, Hunter Biden ar putea fi condamnat teoretic la 25 de ani de închisoare.

AFP remarcă însă că în practică, în astfel de cazuri, se ajunge rareori la executarea unei pedepse cu privarea de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri