Caută
Close this search box.

Ursula von der Leyen: Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar. Deschidem un coridor prin Egipt

Bruxelles-ul va organiza un pod aerian umanitar către Fâşia Gaza, via Egipt, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Le Monde şi Reuters.

„Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar (…). Primele două zboruri vor pleca săptămâna aceasta, aducând provizii umanitare în Gaza”, a declarat Ursula von der Leyen aflată la Tirana, în Albania, potrivit News.ro.

„Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar şi de sprijin, ei nu pot plăti preţul barbariei Hamas”, a declarat preşedinta Comisiei Europene într-o conferinţă de presă la Tirana.

Podul aerian, constând din „mai multe zboruri” către Egipt, va avea scopul de a aduce provizii organizaţiilor umanitare de pe teren din Gaza. Primele două zboruri vor avea loc în această săptămână, transportând încărcături umanitare din partea UNICEF, inclusiv articole pentru adăposturi, medicamente şi kituri de igienă, a precizat UE într-un comunicat.

Sâmbătă, Ursula von der Leyen a anunţat că ajutorul umanitar al UE pentru Gaza va fi triplat, de la 25 de milioane de euro la 75 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri