Caută
Close this search box.

Zeci de alerte false cu bombă au vizat aeroporturile din Franța în ultimele cinci zile

Aproape 70 de alerte false cu bombă au vizat în ultimele cinci zile aeroporturile din Franţa, a anunţat ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Majoritatea ameninţărilor au venit de pe un email din Elveţia.

„Mari imbecili, chiar mari delincvenţi”, a spus Beaune referindu-se la autorii ameninţărilor.

„Aproape 70 de false ameninţări cu bombă au vizat aeroporturile franceze începând de miercuri, trimise aproape de fiecare dată de la aceeaşi adresă de e-mail din Elveţia”, a declarat duminică ministrul francez. „Din păcate, au fost aproape 70 de alerte de acest tip care au vizat aeroporturile noastre începând de miercuri, dar, din fericire, mult mai puţine ieri, sâmbătă, prima zi de vacanţă pentru mulţi francezi”, a precizat Clément Beaune, invitat la Questions politiques (France inter, France TV, Le Monde).

În afară de aeroporturi, unele instituţii publice au fost de asemenea vizate. Palatul Versailles a fost evacuat temporar duminică, pentru a şaptea oară în opt zile. Un suspect a fost arestat vineri pentru singura alertă emisă prin telefon cu privire la palat, celelalte fiind postate pe un site guvernamental, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri