Caută
Close this search box.

Armata israeliană a dat un ultimatum pentru evacuarea în doar o oră a spitalului Al Shifa din Gaza

Armata israeliană (IDF) a dat termen de o oră medicilor, pacienţilor şi persoanelor strămutate care se află în complexul spitalicesc Al-Shifa, situat în nordul Fâşiei Gaza, să evacueze spitalul, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din Gaza, aflat sub controlul grupării islamiste palestiniene Hamas, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Armata de ocupaţie dă medicilor, pacienţilor şi strămutaţilor posibilitatea de a evacua spitalul Al Shifa din Gaza într-o oră”, a transmis ministerul, fără a oferi alte detalii.

Şeful Departamentului de Ortopedie, Adnan al Bursh, citat de minister, a dat asigurări că ordinul a creat „o stare gravă de panică şi frică” în interiorul centrului spitalicesc şi a subliniat că medicii nu vor părăsi spitalul fără pacienţii lor.

Pe de altă parte, directorul general al spitalelor din Gaza, Munir al Bursh, a acuzat că trupele israeliene au ridicat cadavre de la morga spitalului, precum şi din cimitirul săpat în interiorul perimetrului complexului medical.

Armata israeliană susţine că în incinta Al Shifa se află ascuns un centru de comandă al Hamas şi, din această cauză, spitalul este un obiectiv militar.

În ultimele zile, IDF a asediat spitalul şi a realizat mai multe incursiuni limitate în perimetrul Al Shifa unde a spus că a găsit arme şi un tunel folosit de gruparea islamistă Hamas.

Potrivit AFP, armata israeliană l-a sunat pe directorul spitalului Al Shifa, Mohammed Abou Salmiya, pentru a-i cere „evacuarea pacienţilor, a răniţilor şi a strămutaţilor şi ca toată lumea să meargă pe jos spre cornişa” care se învecinează cu spitalul, la vest de oraşul Gaza, într-o oră. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri