Caută
Close this search box.

Protest de amploare la Budapesta, pentru reformarea sistemului de protecție a copiilor. O temă socială devenită una politică

Mii de oameni au protestat la Budapesta faţă de guvernul condus de Viktor Orban și au cerut reformarea din temelii a sistemului de protecție a copiilor.

Demonstrațiile au fost conduse de Peter Magyar, un fost apropiat al guvernului, care de ceva timp se conturează a fi o figură principală a opoziției.

Premierul Orban, mare promotor al familiei tradiționale, a trebuit să gestioneze scandalul pornit după ce fosta președintă și aliată a sa, Katalin Novak, a fost nevoită să demisioneze, după ce s-a descoperit că grațiase un pedofil care era directorul adjunct al unei case de copii.

Guvernul a luat măsuri și a inițiat un amendament constituțional care să facă imposibile asemenea situații pe viitor.

Pe această temă însă, Peter Magyar încearcă să galvanizeze opinia publică într-o opoziție generalizată faţă de liderul de la Budapesta.

The post Protest de amploare la Budapesta, pentru reformarea sistemului de protecție a copiilor. O temă socială devenită una politică appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri