Caută
Close this search box.

De la IAR 99 Șoim și Mig-21 LanceR, la avioanele de vânătoare F16. Sute de studenți din 14 țări NATO, inclusiv români, sunt instruiți la Sheppard pentru a deveni piloți de luptă

Mai mulți tineri piloți români se pregătesc în SUA pentru trecerea pe avionul F-16. Timp de 55 de săptămâni ei fac un curs complex în baza Sheppard din Texas. Forțele Aeriene Române au mai cumpărat 32 de aparate F16 în uz din Norvegia.
Avioanele vor veni începând de anul acesta și armata are mare nevoie de piloți.

Sute de studenți din 14 țări NATO se pregătesc la Sheppard pentru a deveni piloți de luptă. Printre ei sunt și șase tineri locotenenți veniți din România. Alex Botaș are 24 de ani. A terminat academia Forțelor Aeriene în urmă cu trei ani. Iar acum, în Texas, se pregătește să devină pilot de F16, potrivit lui Adelin Petrișor, TVR.

A trecut deja prin 6 luni de antrenamente și cursuri. Și soția urmează să zboare F16, însă ea se pregătește în țară, la Bacău.

Lt. Alex Botaș, pilot: Este o șansă pe care nu o are toată lumea, ca să se antreneze într-un mediu internațional. În același timp exersezi nu doar pilotajul, exersezi și cultura internațională și înveți lucruri noi. Avem o conexiune mai aparte cu europenii – germanii, italienii – și sunt sigur că peste cîțiva ani ne vom întâlni cu plăcere.

Marian Mușat are 27 de ani. Înainte de Sheppard, el a pilotat IAR 99 Șoim și Mig-21 LanceR. În decembrie, Marian va termină cursul și se va întoarce în țară.

Citește  totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri