Caută
Close this search box.

Forțe speciale americane au fost desfășurate la sol pentru a ajuta Israelul să descopere ostaticii ținuți în Gaza

Înalt oficial al Pentagonului spune că trupele speciale de la sol ajută la eforturile de „identificare a ostaticilor, inclusiv a americanilor”, relatează NY Times.

SUA au trimis forțe speciale în Israel pentru a ajuta la găsirea a sute de ostatici ținuți captivi de Hamas în Fâșia Gaza, a declarat marți, 31 octombrie, un înalt oficial al Pentagonului.

Deși SUA au declarat anterior că au trimis consilieri militari pentru a ajuta Israelul în războiul său împotriva grupării teroriste Hamas, Christopher Maier, secretar adjunct al apărării, a indicat că au fost de asemenea desfășurate comandouri.

„Îi ajutăm activ pe israelieni să facă o serie de lucruri”, a spus Maier la o conferință de operațiuni speciale la Washington, a scris The New York Times, potrivit ziare.com. .Cei mai mulți dintre cei ținuți captivi sunt civili, iar mulți dețin cetățenia americană.Israelul a promis că va distruge Hamas și va elibera ostaticii, în timp ce diplomații din Qatar și din alte țări au încercat să negocieze eliberarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri