Caută
Close this search box.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din țară cu actul de identitate al unei rude

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, a părăsit România ieri dimineața prin Vama Petea, din județul Satu Mare. Acesta a folosit documentele de identitate ale unei rude cu care seamănă şi a reuşit să treacă atât de polițistul de frontieră român, cât și de cel maghiar. Cherecheș avea interdicție de a părăsi țara şi era dat în consemn la frontieră. Iar acum este urmărit general. Pe numele lui a fost emis și un mandat de arestare european. După fuga sa din țară, șefii poliției de frontieră fac verificări și anchete.

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire generală la mai puțin de două ore după ce magistrații Curții de Apel Cluj au pronunțat condamnarea definitivă la închisoare. Seara a fost emis și un mandat european de arestare. Numai că primarul din Baia Mare părăsise demult țara, prin Vama Petea, folosind documentele unei rude cu care seamănă. Se afla într-o mașină înmatriculată în România, care era înregistrată ca taxi, pe locul pasagerului din dreapta.

Victor Ivașcu, inspector general al Poliției de Frontieră: Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești. Cea a pasagerului aparținea unei rude a lui Cherecheș, care locuiește în Europa. Documentul prezentat era real, nu falsificat.

Verificarea documentelor și analiza vizuală a celor din mașină a fost făcută atât de polițistul de frontieră român, cât și de cel maghiar. Niciunul nu a identificat probleme, deși Cătălin Cherecheș era dat în consemn la frontieră și fotografia sa era în baza de date. Iar primarul era o persoană publică foarte cunoscută.

Victor Ivașcu, inspector general al Poliției de Frontieră: Am văzut pozele celor doi, seamănă, într-adevăr, dar asta nu e o scuză. Trebuia identificat. Însuși polițistul de frontieră nu își închipuie cum s-a putut întâmpla, având în vedere că e o persoană notorie mult mediatizată.

Cătălin Cherecheș ar fi folosit două mașini pentru a ajunge la Vama Petea, au dezvăluit pentru TVR surse din anchetă. Ar fi plecat de la sediul primăriei în jurul orei 4 dimineața cu mașina secretarei sale, condusă de șoferul instituției. Ar fi mers acasă, de unde a luat o geantă mică, iar șoferul l-ar fi dus apoi până în Satu Mare. Tot drumul, Cherecheș nu ar fi scos niciun cuvânt.

În Satu Mare, Cătălin Cherecheș ar fi schimbat mașinile, au precizat surse din anchetă. S-ar fi urcat într-un autoturism de tip taxi cu care a trecut granița. Șoferul l-ar fi lăsat în Ungaria și apoi s-ar fi întors în țară.

Citește totul AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri