Caută
Close this search box.

Hamas a eliberat 13 ostatici israelieni şi 12 muncitori thailandezi. Netanyahu: Tocmai am finalizat întoarcerea primilor ostatici: copii şi femei

Hamas a eliberat 13 ostatici israelieni şi 12 muncitori thailandezi. La schimb, Israelul a eliberat 39 de deţinuţi aflaţi în închisorile din statul evreu.

Persoanele răpite eliberate au fost preluate de armata israeliană din Rafah şi aduse în Israel cu elicopterul. Medici, psihologi şi părinţii minorilor s-au aflat la bordul aparatului alături de militarii israelieni. Nu s-au înregistrat incidente majore în timpul primei zile de armistiţiu despre care ministrul israelian al Apărării a reamintit că este doar o pauză, nicidecum sfârşitul războiului.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a publicat lista oficială cu numele celor 13 ostatici israelieni eliberaţi vineri din Gaza în baza acordului între Israel şi Hamas.

Printre cei 13 se află patru copii, unul dintre ei în vârstă de doi ani, şi şase femei de peste 70 de ani.

Pe listă se află, printre alţii, o mamă în vârstă de 34 de ani şi fetiţele sale, de doi, respectiv patru ani, o femeie de 85 de ani şi o familie de trei generaţii – bunica, fiica sa şi nepotul. Niciun bărbat nu a fost pus în libertate.

Printre cei 13 ostatici israelieni a căror eliberare a fost confirmată se numără Hana Katzir, în vârstă de 76 de ani, despre care Jihadul Islamic Palestinian afirmase că a murit în captivitate.

În baza acordului cu Hamas, Israelul a eliberat vineri, la rândul său, 39 de femei şi minori palestinieni din închisori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri