Caută
Close this search box.

MApN: SUA aprobă vânzarea de tancuri Abrams către România pentru 2,53 miliarde de dolari

Ministerul Apărării Naţionale salută notificarea Congresului SUA transmisă joi, cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, 12 derivate pe saşiu de tanc, muniţie şi simulatoare pentru instruire.

Într-un comunicat de presă transmis, vineri, Agerpres, Ambasada SUA anunţă vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă M1A2 SEPv3, ca parte a unui pachet important de echipamente militare şi servicii.

„Modelul M1A2 SEPv3 este cea mai recentă versiune, îmbunătăţită, a tancului de luptă principal Abrams, care oferă protecţie, supravieţuire, letalitate şi capacitate a reţelei de comunicaţii sporite. Tancurile sunt aceeaşi variantă cu cele folosite în prezent de Statele Unite şi vor creşte interoperabilitatea României cu SUA şi aliaţii din NATO, în special pe flancul estic al alianţei”, precizează sursa citată.

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, a lăudat standardul înalt al cooperării în domeniul securităţii între Statele Unite şi România şi a reafirmat angajamentul SUA faţă de suvernitatea şi integritatea teritorială a României. Ea a subliniat, de asemenea, valoarea pe care Statele Unite o acordă parteneriatului strategic şi prieteniei cu România, care se bazează pe valori şi interese comune, se mai arată în comunicat.

„Această tranzacţie demonstrează puterea şi vitalitatea relaţiei noastre bilaterale, precum şi dedicarea noastră reciprocă faţă de stabilitatea şi securitatea regională”, a mai spus ambasadoarea Kavalec. Ea a adăugat că tancurile M1A2 Abrams „vor oferi României o platformă modernă şi fiabilă, pentru a descuraja agresiunea şi pentru a-şi apăra graniţele. Ele vor contribui, de asemenea, la apărarea colectivă a NATO şi vor spori capacitatea noastră de a opera împreună în mod eficient”. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri