Caută
Close this search box.

SANIMED revoluționează tehnologia colagenului PROBIOS – Viitorul tratamentului rănilor superficiale și supurante, cum ar fi cele traumatice, ulcerații, escare, arsuri și răni post-transplant

Colagenul este o proteină esențială care joacă un rol crucial în procesul de vindecare a rănilor. Acesta este responsabil pentru menținerea structurii țesuturilor, pentru formarea de noi țesuturi și pentru ajutarea la închiderea rănilor. În mod natural, colagenul este produs în organism, iar concentrația sa crește în zona unei răni pentru a sprijini procesul de vindecare.

PROBIOS este un dispozitiv medical alcatuit 95% burete poros realizat prin liofilizarea unei solutii de colagen derivat din surse animale (vaca sau cal). Colagenul, proteina care ofera pielii fermitate, joaca un rol important in toate etapele de vindecare a ranilor. Acesta atrage celulele necesare vindecarii ranii, cum ar fi fibroblastele si keratinocitele, care incurajeaza debridarea, angiogeneza si reepitalizarea. In plus, colagenul reprezinta un substrat pentru creșterea de tesut nou. Astfel, stimuleaza creșterea de noi tesuturi și incurajeaza depozitarea si organizarea unor noi fibre de colagen, determinand o perioada de recuperare mult mai rapida in comparatie cu pansamentele clasice. In plus, gelul care se formeaza prin interactia pansamentului cu exudatul de pe rana este biodegradabil si nu necesita a fi indepartat la fiecare reinnoire a pansamentelor, decat in cazul in care este necesara curatarea ranii din diferite motive (prezenta unor infectii). Stratul de hidrocoloid, format din particule cu capacitate mare de a absorbi fluidele, creeaza astfel un mediu umed ideal si se stimuleaza granulatia si epitelizarea.

 

Revolutionarea colagenului pentru vindecarea rănilor poate avea mai multe aspecte, iar cercetările în acest domeniu continuă să avanseze. România dispune de un astfel de Centru De Cercetare În Biotehnologie Avansată și totodată și de o fabrică de colagen, aflate pe platforma medicală SANIMED din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, dezvoltate prin abilitatea și bunăvoința domnului CĂTĂLIN HIDEG și una dintre cele mai bune echipe de cercetători din țară. SANIMED are cea mai nouă tehnologie pentru realizarea acestor dispositive medicale minune pentru vindecarea rănilor.

SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL dezvoltă și produce substraturi colagenice poroase sterile, încadrate in clasa III a dispozitivelor medicale (definite ca produse individuale sau combinate, destinate contactului temporar cu rani și arsuri, ori resorbabile în acestea), conform Directivei 93/42/EEC a Comisiei Europene (regulile 7 si 17), supunându-se Regulamentelor 1069/2009 si 722/2012. Tehnologia curent aplicată pornește de la tendoane de origine bovina ca materie prima și include următoarele trunchiuri de flux:

  • prelucrarea preliminară a tendoanelor;
  • pregatirea chimică a solubilizării;
  • pregatirea enzimatică a solubilizării;
  • solubilizarea fizico-chimică a atelocolagenului;
  • separarea atelocolagenului și purificarea acestuia prin dializă;
  • uscarea prin liofilizare;
  • împachetarea sterilă și sterilizarea finală a produsului.

În cadrul noilor programe de finanțare, prin transferul de know-how dinspre sfera academica SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL vizeaza cresterea randamentului tehnologic global si sporirea calitatii produselor pe baza de atelocolagen, ca principala necesitate pentru consolidarea pozitiei pe piata dispozitivelor medicale.

SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL dezvoltă noi tehnologii pentru realizarea de structuri nanofibrilare destinate aplicațiilor ca dispozitiv medical, precum și a unui echipament destinat validării respectivei tehnologii. Structurile nanofibrilare se vor obține prin electrofilarea unor soluții coloidale de atelocolagen produs de companie, iar aplicațiile lor imediate sunt cele de pansament bioresorbabil. Punerea pe piață a pansamentului face parte din strategia SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL de extindere a ofertei proprii din gama produselor biomedicale înalt performante, de realizare de investiții în cercetare – dezvoltare tehnologică, precum și consolidarea potențialului de actor al companiei pe piața internă și internațională, contribuind la racordarea cercetarii aplicative românești la cerințele mediului socio-economic național și european.

Este important să menționăm că cercetarea în acest domeniu este în continuă evoluție, iar România ocupă un loc de frunte în domeniul invențiilor pentru vindecarea rănilor prin acest dispozitiv medical PROBIOS dezvoltat de cea mai bună echipă de cerectare din țară condusă cu foarte mare abilitate de domnul CĂTĂLIN HIDEG.

Colagenul rămâne un element crucial în procesul de vindecare a rănilor, iar îmbunătățirea înțelegerii și utilizării sale pentru vindecarea rănilor este un domeniu de cercetare important. Dacă aveți o anumită problemă de sănătate sau o rană care necesită tratament, este recomandat să consultați un profesionist medical pentru a discuta despre cele mai bune opțiuni de tratament disponibile în prezent. SANIMED și domnul CĂTĂLIN HIDEG împreuna cu echipa sa de cercetători lucrând în slujba oamenilor și asigurând Romîniei un loc deosebit de important în fruntea cercetărilor în domeniul de biotehnologie avansată, oricând stau la dispoziție pentru a oferii detalii despre acest domeniu foarte de util pentru întreaga populație. De ce pentru întreaga populație și nu doar pentru un cerc restrâns? Pentru că această tehnologie a fost dezvoltată de domnul CĂTĂLIN HIDEG și echipa sa de cercetători pentru a putea fi de folos tuturor românilor și nu numai, este o tehnologie în slujba oamenilor. Oamenii trebuie să cunoască faptul că, colagenul are o serie de beneficii pentru organism:

Efectul anti-îmbătrânire

Colagenul are efecte anti-aging datorită faptului că sporește elasticitatea și fermitatea pielii, prevenind ridurile, dar totodată menține articulațiile flexibile și puternice.

Menținerea sănătății și elasticității pielii

Colagenul însumează peste 70% din cantitatea totală de proteine care se regăsesc la nivelul pielii. Acesta menține pielea tonifiată, fermă și elastică. Așadar, colagenul te ajută să ai un ten tânăr în ciuda trecerii anilor, însă totodată reduce celulita și vergeturile.

Întărirea rezistenței oaselor și articulațiilor

Și oasele sunt alcătuite, în mare parte, din colagen, care le menține puternice. Odată cu înaintarea în vârstă, oasele își pot pierde din densitate și astfel apare osteoporoză. Studiile au arătat, însă, că suplimentarea aportului de colagen poate fortifica oasele, prevenind asemenea probleme. Întrucât cartilajul care protejează articulațiile este alcătuit, în mare parte, din colagen, această proteină poate menține și articulațiile tinere. Colagenul poate reduce durerile articulare și poate preveni deteriorarea acestora.

Îmbunătățirea digestiei

Întrucât proteinele de colagen formează țesuturile conjunctive din tot corpul, deci și din sistemul gastrointestinal, colagenul contribuie la o bună digestie prin crearea unui înveliș protector la nivelul acestui tract. Mai mult decât atât, colagenul absoarbe apă din intestine, favorizând astfel tranzitul intestinal.

Stimularea creșterii părului și unghiilor

Colagenul este important pentru creșterea părului și unghiilor. Un nivel optim de colagen stimulează creșterea acestora, pe când deficitul poate încetini procesul de creștere.

Creșterea rezistenței părului și unghiilor

Mai mult decât atât, colagenul menține părul și unghiile mai rezistente. De aceea, multe suplimente alimentare, dar și produse cosmetice, folosesc colagenul pentru fortificarea unghiilor și a părului.

Menținerea senzației de sațietate

Colagenul este o proteină care te poate ajuta să slăbești, fiind proteină pură, fără aditivi sau îndulcitori. Acesta menține senzația de sațietate pentru o perioada mai lungă, reducând apetitul și astfel și consumul caloric.

Accelerarea cicatrizării și vindecării rănilor

Colagenul accelerează și procesul de regenerare a pielii, grăbind astfel cicatrizarea și vindecarea rănilor de la nivel cutanat.

Ameliorarea calității somnului

Glicina, care se regăsește în colagen, îmbunătățește calitatea somnului. Insomnia poate fi combătută, așadar, prin suplimentarea aportului de calorii. Sunt necesare studii suplimentare pe această temă, însă oamenii de știință sunt siguri că există o legătură între nivelul de colagen și calitatea somnului.

Tonifierea globului ocular

Colagenul se regăsește în compoziția corneei și a sclerei, ceea ce înseamnă că deficitul de colagen produce probleme de vedere. Pe de altă parte însă, globul ocular este tonifiat de suplimentarea aportului de colagen, iar vederea e îmbunătățită și riscul de afecțiuni oculare scade.

Recuperarea mușchilor după efort

Colagenul este o proteină care contribuie la repararea și recuperarea musculară. Concentrația mare de aminoacizi din colagen face din acesta o proteină extrem de eficientă în repararea musculară.

Menținerea elasticității vaselor de sânge

Colagenul se regăsește și în pereții vaselor de sânge, oferindu-le elasticitate acestora. Suplimentarea aportului de colagen menține și sporește elasticitatea vaselor de sânge.

Refacerea țesuturilor și flexibilității plămânilor

Colagenul se regăsește în structura plămânilor, contribuind la refacerea țesuturilor pulmonare, precum și la menținerea flexibilității plămânilor.

Hidratarea pielii

Colagenul contribuie, de asemenea, și la hidratarea pielii. De aceea, acesta se regăsește în multe creme faciale.

Reducerea ridurilor fine

Fiind extrem de important pentru elasticitatea și fermitatea pielii, colagenul are abilitatea de a reduce ridurile fine.

Menținerea sănătății dinților și gingiilor

Colagenul contribuie, de asemenea, și la menținerea sănătății orale. Această proteină menține dinții puternici și sănătoși, dar și gingiile fortificate.

 

Un răspuns

  1. Hi, Im Assad from Atlas Medical – UAE – Abu Dhabi
    Please can you send me Catalogue of ProBios because I want show that to wound Care doctors in UAE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri